top of page

tEMPS DE fLORS

Fent Safareig (PIL Riu Ter, 2022). "Baixar de l'hort o "no trobar aigua a mar són expressions catalanes que s'estan perdent.

Amb la intenció de reivindicar la riquesa de la nostra llengua els i les joves del programa d'inserció laboral Riu Ter han dissenyat aquest espai.

Pengem al vent perquè volin alt expressions que són patrimoni cultural de la nostra terra.

Visca la cultura i la llengua catalana, que ha de ser també espai d'acollida per a totes les persones nouvingudes que son, a partir d'ara, els nostres veïns i veïnes.

exposició fotogràfica

El divendres 4 de març es va inaugurar l'exposició fotogràfica Unconscious happiness de Carles Palacio. Va ser la primera exposició que es va organitzar de la mà d'aquest fotògraf gironí.

El recull de fotografies plasmen de manera sensible com els nens i nenes viuen, malgrat la duresa del moment, una situació migratòria.

Aquest dia el propi autor ens va explicar la història que s'amaga darrera de les persones que apareixen en les fotografies.

exposició fotogràfica

El divendres 27 de maig va quedar inaugurada l'exposició fotogràfica Jo de gran... de la mà de la fotoperiodista Èlia Borràs i que va ser possible gràcies a la ONG Nou Sol i l'Associació Local Tié. Els nens del carrer van rebre unes càmeres de pel·lícula d'un sol ús que van permetre plasmar la seva realitat mitjançant la fotografia.

escola marta mata

Arrel de l'Exposició Jo de gran... vam rebre una visita molt especial: l'alumnat de l'escola Marta Mata.

Les nenes i els nens van poder conèixer la comissària de l'exposició Èlia Borràs i alguns dels joves de PIL Riu Ter

Els joves del projecte van poder compartir amb els nens i nenes les seves experiències, mentre que resolien els dubtes que se'ls generaven.

Vam acabar molt contentes i emocionades de les sinèrgies que se'n van generar i les complicitats que es van teixir.

Moltes gràcies per la visita!

Centre d'acollida oikia

Durant el mes de juliol també van visitar les aules del projecte els joves del Centre d'Acollida Oikia.

En va sortir una conversa d'allò més interessant al voltant de la realitat de Bobo Dioulasso que va concloure amb un espai on es van compartir les experiències pròpies sorgides en el seu procés migratori.

Va ser un matí molt agradable coneixent també el que és el projecte i es van resoldre molts dubtes.

Moltes gràcies per visitar-nos!

expertesa i transformació social

Aquest any hem seguit formant part de l'assignatura de Transformació i expertesa social del Grau en Educació Social. Un jove de PIL Riu Ter ha assistit un cop per setmana i ha pogut aprendre conjuntament amb altres persones de diferents recursos.

Una experiència d'allò més enriquidora!

parelles lingüístiques

Seguim, una convocatòria més, col·laborant amb el projecte de la Universitat de Girona que permet que els nostres joves puguin practicar el català fora de les aules compartint estones amb joves del territori.

Practicar el català acompanyats de joves d'una edat propera fa que els joves de PIL Riu Ter puguin conèixer la ciutat on viuen mentre es forgen nous vincles.

"Em sento afortunat de poder haver sigut part del seu procés d'adaptació i espero haver sigut d'ajuda per ell." A.

espai jove de salut

Aquest estiu també vam anar a conèixer el Centre Jove de Salut perquè els i les joves tinguin present de quin espai es tracta i tots els serveis que ens poden oferir.

Vam poder parlar sobre sexualitat, els hàbits saludables i la salut emocional.

Gràcies per acompanyar-nos així de bé i donar-nos l'oportunitat de conèixer l'espai.

Servei municipal d'ocupació

Un any més els joves del PIL van assistir a una sessió realitzada pel Servei Municipal d'Ocupació.

L'eix principal era l'orientació laboral i es va desenvolupar en diferents punts. En primer lloc vam aprendre quines eren les competències professionals necessàries en cada sector. També ens van explicar tot allò que havíem de saber abans de fer una entrevista de feina, posant èmfasi en què podem fer i què hem d'evitar per poder superar amb èxit el procés selectiu.

Moltes gràcies per tots els consells!

Som sostre

En el marc de la col·laboració amb Som Sostre, els i les joves han fet tallers de cuina on s'aprofita l'activitat per compartir i aprendre habilitats comunicatives.

Al vespre, juntament amb l'equip de Som Sostre, s'han sumat a repartir aliments per diferents zones de la ciutat de Girona.

Ha sigut una experiència d'allò més emocionant i que ens ha portat a reflexionar al voltant de moltes coses. Tot i això, ha estat molt enriquidora i estem molt contentes de poder seguir aprenent.

bottom of page