top of page

tEMPS DE fLORS

Amb el projecte Fent camí, s'ha volgut convidar a la ciutadania a contemplar el recorregut del procés migratori que sempre ha sigut present en la història de la humanitat. Un procés que no sempre és fàcil i que comporta moltes incerteses, pors i desconcerts, però que tots aquests processos tenen un origen en comú, i és la il·lusió o necessitat de poder prosperar i tenir una vida millor, una oportunitat de poder ser. Les flors com a símbol de vida, de creixement pretenen lluitar contra la cultura de l’estigma, empoderant mirades en l’espai públic i alliberant-les de tabús i prejudicis. Un espai-temps de retrobament i connexió amb els altres i amb nosaltres mateixes.

projecte "30 ulls, múltiples mirades"

Durant els mesos juny i juliol del 2020, alguns/es joves de PIL van col·laborar amb professors i alumnes de l’Escola Universitària ERAM, que imparteix el grau de comunicació i arts escèniques – interpretació. Els/les joves van poder participar en la 1a edició del Festival Z, organitzat per la mateixa universitat, a través d’una proposta multidisciplinària vinculada a la llibertat d’expressió. Així, amb l’acompanyament de la professora Melissa Lima, mediadora i dinamitzadora comunitària, els joves van poder aprendre sobre expressió corporal i fotografia com a elements d’expressió i alliberació.  El resultat d’aquest treball conjunt es va poder visitar durant un mes al Centre Cultural La Mercè. 

EN EL MARC DEL FESTIVAL Z

EARM_edited.jpg

SETMANA DE LA FELICITAT

En el marc del “Dia Internacional de la Felicitat”, celebrat el 20 de març de 2021, un grup de joves i referents socioeducatives de PIL Girona, han participat en la Setmana de la Felicitat.

 

Organitzada per l’Ajuntament de Girona i sota el lema “LA FELICITAT EN TEMPS D’INCERTESA”, PIL Girona ha creat una obra simbòlica d’aquell temps en confinament. Prenent com a símbol l’arbre engabiat, el procés de creació de l’obra els ha servit per reflexionar sobre la capacitat que totes tenim d’afrontar moments complexos i confusos.

SEMPRE ACOMPANYATS

"El Programa Sempre Acompanyats" de Creu Roja i la Fundació la Caixa – en col·laboració amb l'Ajuntament de Girona – té com a objectiu atendre les persones majors de 65 anys, que viuen soles o es troben amb un sentiment de soledat.

Què es va fer al programa? Durant la situació de la COVID19 la cosa va estar complicada, però en la mesura del possible es van fer acompanyaments amb voluntaris/es, activitats vàries com les del Centre Cívic, passejos o cinefòrum, entre altres, amb la intenció que les persones grans poguessin sortir de casa i crear xarxa social al barri; conèixer persones que es trobaven igual, etc."

CASAL DELS INFANTS

Alguns joves de PIL Girona han estat realitzant un voluntariat al Centre Obert Infantil del Casal dels Infants, que consisteix a acompanyar dues tardes per setmana als nens i nenes del centre obert, per tal de donar-los suport a l'hora de fer els deures, realitzar amb ells activitats i jocs educatius, donar suport als educadors/es del centre en l’organització i dinamització de les activitats, etc.

"M'agrada el projecte del Casal dels Infants perquè estic aprenent molt i perquè puc fer feines de suport als monitors de lleure i això m'encanta". Said B.

Foto de Klara (1).jpg
bottom of page