top of page

tEMPS DE fLORS

Vam participar a Temps de Flors 2022 amb el Projecte Fent Camí. Un projecte que ens convida a contemplar el recorregut del procés migratori que sempre ha sigut present en la història de la humanitat. Un procés que no sempre és fàcil i que comporta moltes incerteses, pors i desconcerts, però també és la il·lusió i la necessitat de poder prosperar i tenir una vida millor. Una oportunitat de poder ser.
Les flors com a símbol de vida i creixement pretenen lluitar contra la cultura de l'estigma, empoderant mirades en l'espai públic i alliberant-les dels tabús i prejudicis. Un espai-temps de retrobament i connexió amb els altres i amb nosaltres mateixes.

"M'ha agradat molt participar a Temps de flors amb aquest projecte perquè per mi té un significat molt especial i que representa una mica de la meva vida." R.C

setmana de la felicitat

El 2022 va ser el segon any consecutiu que PIL Girona participa en la Setmana de la Felicitat que organitza el Centre Cívic Ter juntament amb altres entitats i serveis del territori. Vam plantar i apadrinar un magraner que forma part de l'actual bosc comunitari de la zona del Ter i també vam construir unes caixes niu que, malgrat alguna petita complicació, ens van sortir molt bé!
Després d'un any ens vam retrobar amb tots els col·legis i serveis que van participar en la plantada i l'apadrinament d'aquests arbres per fer-nos una fotografia grupal amb dron.

Gràcies al Centre Cívic Ter tant per l'organització com per l'ajuda al llarg de tot el procés!

Projecte BiciclETGeM

Des de l'ETG Girona, van posar en marxa una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat.

BiciclETGeM és un projecte dissenyat pel PFI d'Auxiliar de Reparació i Manteniment de Vehicles Lleugers de l'Escola Tècnica de Girona, que neix a partir d'una necessitat detectada en el seu alumnat de PFI en el qual hi ha joves del PIL Girona: les dificultats de mobilitat per arribar fins al centre educatiu i sobretot per accedir als centres de formació de treball durant el període de pràctiques.

"Moltes gràcies a ETG per fer-ho possible" M.J

Ja és el tercer any que col·laborem junts i esperem que en siguin molts més!

PIL Girona ens encarreguem de fer els tràmits pertinents per demanar/recollir bicicletes abandonades i en mal estat perquè posteriorment siguin arreglades des de l'Escola Tècnica de Girona i entregades a entitats socials sense ànim de lucre.

Algunes d'aquestes bicicletes són entregades a joves de PIL Girona perquè no arribin mai tard al PFI ;) També ens permeten fer excursions en grup fantàstiques per la ciutat i els camins verds del voltant.

projecte parlem-ne (nou sol)

El projecte Parlem-ne és un espai adressat a joves que busca lliurar formacions sobre temes relacionats amb la identitat de gènere, la diversitat sexual, les noves masculinitats, el dol migratori i el consentiment lliure. Tot des d’una perspectiva intercultural.

Lucía Gaete, advocada i tècnica de projectes de l'ONG NouSol és l’encarregada de conduir aquests tallers que, en primer lloc es van realitzar a l’espai facilitat pel Casal Cívic i Les Bernardes i després la segona ronda ha tingut lloc a les instal·lacions de PIL Girona.

ecobrot d'oscobe

Des de PIL Girona som conscients que una bona alimentació saludable ha de ser també sostenible i de proximitat.


Els nostres joves han tingut l'oportunitat de visitar l'Eco Brot -l'hort ecològic i social de la Fundació Oscobe- i conèixer el procés de sembra i collita del qual també han participat activament. A més, ens hem emportat una #cistellaecològica amb verdures de temporada que cuinarem aquest divendres tots junts en un dels nostres famosos Tallers de Cuina!

“Els tomàquets estaven molt bons, vaig fer un arròs amb una salsa boníssima” K.S

Moltes gràcies a la Fundació Oscobe i Eco Brot, i especialment a en Sergi per conduir l'activitat de manera tan esplèndida!

policia local de salt

A PIL Girona vam impartir un taller sobre la seguretat viària i el procediment d'identificació policial en col·laboració amb la Policia Local de Salt.

L'objectiu principal és proporcionar als joves eines que els serveixin per actuar davant una identificació policial i circular de manera segura pel carrer sense posar-se en perill a ells ni als altres.

Des d'aquest taller també es va fomentar la confiança dels nostres joves en les Forces i Cossos de Seguretat del territori.

Agraïm a la Policia de Salt la seva col·laboració!

“Ens ha semblat molt interessant, segur que ens serveix en el nostre dia a dia” M.Z

festival zeta - eram

A PIL GIRONA, és el segon any que col·laborem amb el Festival Zeta organitzat per l’escola universitària ERAM.


Un festival que contribueix a la promoció i professionalització de la cultura visual i escènica, una mostra d’arts creats per i per a joves.

Des del nostre servei donem molta importància a la creativitat i apostem perque els i les nostres joves deixin volar la seva imaginació amb llibertat i enginy.

“Ha sigut una activitat diferent a les habituals, hem pogut fer amics i aportar el nostre granet de sorra amb idees i creativitat” M.A

institut de montilivi

Professionals de PIL Girona i joves del servei van anar a l'Institut Montilivi de Girona per conduir una xerrada als alumnes del cicle formatiu de grau superior d'Integració Social i presentar el projecte PIL Girona.

Com a entitat social que treballa pel col·lectiu de joves no acompanyats ens ha semblat idoni compartir informació i coneixements sobre una realitat social que afecta un sector concret de la nostra societat i que és d'interès pels alumnes d'aquest cicle com a futurs professionals de l'àmbit social que poden ser el motor de grans transformacions i canvis comunitaris.

Però la nostra intenció no es limitava només a resoldre els seus dubtes sobre el sistema d'acollida, què és i què fa PIL o sobre les funcions de cada professional, sinó que també era molt important sensibilitzar sobre l'acompanyament que necessiten els joves al llarg del seu procés d'autonomia, i crear sinergies enriquidores.

Gràcies a l'Institut per cedir-nos aquest espai i a tot l'alumnat que va demostrar el seu interès i motivació per contribuir a una societat conscient, justa i inclusiva!

bottom of page