top of page

Institut Ermesenda

Al llarg de l'any hem compartit diferents moments amb alumnes de l'institut Ermesenda. Hem pogut cuinar amb alumnes de la USEE i del SIEI, fet que ens ha permès compartir, a banda de receptes, noves experiències.

Mitjançant una activitat com la cuina hem pogut unir dos projectes i no podem estar més orgulloses del resultat.

Van ser tan engrescadores les trobades que també ens vam animar a fer un partit de futbol.

Respectar la diversitat i estimar els ritmes de cada persona genera unes vivències d'allò més enriquidores!

escola marta mata

Els i les alumnes de l'Escola Marta Mata ens han convidat a participar del seu projecte anomenat "Els Invisibles".

Pretenen donar visibilitat la realitat dels joves del nostre recurs, mentre practiquem la llengua i ens vinculem amb el territori. D'aquesta manera som agents actius del canvi que volem veure en el món.

Residència
LA LLar

Contribuir i sumar per fer d'aquest món un lloc millor és un dels objectius plantejats. És per això que vam iniciar una col·laboració amb la Residència La Llar.

Els joves van intercanviar cartes prèviament per conèixre's una mica millor i, més tard, poder anar un altre dia a fer un passeig on vam compartir experiències i intercanviar opinions.

Per Nadal no vam voler perdre l'oportunitat d'enviar-los els nostres millors desitjos en una bola nadalenca que vam decorar. Ens vam retrobar un dia per compartir una estona de jocs de taula i una xocolata ben calenta.

Quina sort poder practicar la llengua mentre establim nous vincles emocionals.

expertesa i transformació social

Un any més, un jove de PIL Riu Ter assisteix a l'assignatura d'Expertesa i Transformació Social que pertany al Grau d'Educació Social de la Universitat de Girona.

Amb aquesta acció fomentem la igualtat d'oportunitats formatives entre els joves nouvinguts.

WhatsApp Image 2024-01-16 at 11.13.40.jpeg

parelles lingüístiques

WhatsApp Image 2024-01-16 at 11.19.26.jpeg

Novament hem engegat el Projecte amb aquestes dues parelles.

Al llarg dels mesos han compartit estones per incentivar l'aprenentatge de la llengua catalana i el coneixement de l'entorn.

espai jove de salut

Una part imprescindible del projecte és el coneixement dels recursos que conformen el territori.

Visitant l'Espai Jove de Salut hem pogut conèixer els espais als quals podem recòrrer per tenir cura de la nostra salut, ja sigui psicològica com física.

Servei municipal d'ocupació

WhatsApp Image 2024-01-24 at 14.37.57.jpeg

La formació laboral és un dels pilars fonamentals del Programa. Així doncs, estar en contacte constant amb el Servei Municipal d'Ocupació permet complementar les sessions setmanals de FOL. 

Conèixer l'idioma, tenir experiència, desenvolupar competències tècniques i adquirir coneixement dels recursos del territori son elements molt importants per la recerca laboral.

WhatsApp Image 2024-01-24 at 14.37.06.jpeg
bottom of page